Spar penge på dine lån – Sådan gør du

Spar penge på lån

Sponsoreret af Lead Supply

Mulighederne for at låne penge er på kort tid eksploderet med en lang række låneudbydere på markedet, der gør det nemt og hurtigt for dig at låne penge online. Her er mulighederne nærmest uendelige, når det kommer til kunne låne penge på nettet.

Med ganske få klik kan du have flere penge på kontoen allerede efter få dage.

Der kan være mange penge at spare ved at vælge det bedste lån og samtidig bruge lidt sund fornuft og opmærksomhed. Den bedste løsning, især hvis du har mange små lån, er oftest at overveje et samlelån.

Læs med i denne guide og få overblik over dine muligheder, samt gode råd til, hvordan du bl.a. kan spare penge på dine lån. Her får du gode råd til, hvordan du med et samlelån, kan opnå store besparelser på dine lån, og hvorfor en gældsplan er et smart værktøj til at få styr på gælden og spare penge.

Få overblik og spar penge ved at samle dine lån

Hvis du har optaget små lån flere steder, kan du hurtigt og nemt miste overblikket over alle dine lån og dermed din samlede gæld. Det kan samtidig blive rigtig dyrt for dig, og derfor kan det være en rigtig god idé at samle dine lån i et såkaldt samlelån. På den måde får du et langt bedre overblik, og der er desuden en hel del penge at spare ved at vælge denne løsning.

Et samlelån gør det både mere overskueligt og nemmere at gennemskue, hvor meget gæld du i virkeligheden har. Samlelånet giver dig lavere rente og færre gebyrer, da du kun har samlet dine lån hos én kreditor, som du skal betale pengene tilbage til.

Denne type lån giver dig dermed et reelt overblik over, hvor mange penge du har til rådighed i hverdagen, og gør det dermed meget lettere at opstille et budget. Få derfor samlet alt din gæld i et samlelån og oplev økonomiske besvarelser.

Vær altid opmærksom på ÅOP og skjulte gebyrer

Selvom det kan virke meget ligetil og enkelt, er der stadig en række ting, som du bør være ekstra opmærksom på i forbindelse med et samlelån.

Når du skal vurdere et samlelån, er det vigtigt at sammenligne de forskellige låns ÅOP (årlige omkostninger i procent). Det kan du f.eks. gøre ved benytte de mange smarte sammenligningstjenester på nettet. På den måde kan du hurtigt og nemt sammenligne renter og gebyrer på de forskellige lån og derudfra vælge det samlelån, der bedst passer til din økonomiske situation.

Vær også opmærksom på, hvilke gebyrer banken eller låneudbyderne opkræver for lånet. Der kan være mange administrationsgebyrer forbundet med dit lån, herunder forskellige tilmeldings- og oprettelsesgebyrer. Der kan være mange penge at spare ved at holde skarpt øje med disse typer af gebyrer, der oftest står med småt.

Betal altid dine dyreste lån først

Der er en gylden regel, der siger, at du kan spare mange penge ved at få indfriet dine dyreste lån først. Ved at lave en såkaldt gældsplan får du hurtigt overblik over hvilke af dine lån, der er de dyreste, og som du derfor bør få ud af verden først.

Hvis du modsat starter med at betale af på dine billigste lån, er der stor risiko for, at du i sidste ende kommer til at betale mere, end du havde behøvet.

Gældsplanen giver dig overblik over dine lån og din samlede gæld og består af alle dine nøgletal, herunder b.la. ÅOP, gældsbeløb og afdrag. Disse tal finder du oftest i dine lånedokumenter og ved et banklån, kan du hurtigt og nemt finde disse oplysninger via netbank.

Med en smart gældsplan kan du hurtigt beregne og dermed gennemskue, hvilke lån der er de dyreste, og som du derfor først og fremmest bør skaffe af vejen. Vær dog særligt opmærksom på at realkredit- og boliglån er lån med særlige vilkår og derfor ikke kan indsættes i din gældsplan.

Hvilke lån er de dyreste?

Dine dyreste lån er, som udgangspunkt, dem med den højeste rente, men prisen afhænger derudover i høj grad af, hvilke typer lån der er tale om. Generelt kan man dog sige at de hurtige kviklån og forbrugslån oftest er de dyreste lån.

Hvis du vil være hurtigere gældfri, bør du derfor altid få afviklet dine dyre lån, før du begynder på de billigere lån. Du bør ligeledes også vente med lægge penge til side på en evt. opsparing, før alle dine dyre lån er indfriet.

Det kan godt være en tung og overskuelig opgave for nogle, at begynde med de dyreste lån først. Derfor kan det måske virke mere motiverende at få nogle af dine små lån indløst først. Dette kan være med til at give dig mod på og drivkraft til også at give dig i kast med de dyre lån og på den måde få hele din samlede gæld væk endnu hurtigere.